Pentru a fi acceptate in reteaua postala, AGIL CURIER SRL recomanda ca trimiterile postale sa indeplineasca urmatoarele conditii de ambalare:
- Toate trimiterile postale vor fi preluate de la expeditor inchise si sigilate. In acest sens, trimiterile vor trebui sa fie ambalate cu ambalaj intact si opac, care sa nu permita vizualizarea continutului.
- Dimensiunea si tipul ambalajului trebuie sa fie in concordanta cu continutul trimiterii postale, cu greutatea si forma acesteia.
- Exteriorul ambalajului trebuie sa fie suficient de rezistent incat sa nu cedeze sub presiunea greutatii continutului sau a manipularilor succesive.
- Trimiterile postale care contin bunuri fragile vor trebui sa fie ambalate de catre expeditor in concordanta cu natura bunului continut pentru trimitere, prin utilizarea foliei cu bule, a polistirenului antisoc sau prin folosirea unui material care atenueaza socul mecanic.
- De asemenea, trimiterea postala trebuie sa aiba aplicata inscriptia “Fragil”. Etichetarea expedierilor cu eticheta “Fragil” nu inlocuieste ambalarea corespunzatoare a trimiterii postale.
- Pentru a preveni deplasarea continutului trimiterii postale/coletului pe intreaga durata a transportului, expeditorul trebuie sa se asigure ca la ambalarea trimiterii va utiliza material protector suficient unei ambalari corecte (hartie, folie cu bule etc.).
- Bunurile fragile trebuie plasate in centrul coletului, fara ca articolele continute sa fie in contact direct unul cu celalalt.
- Pentru sigilarea trimiterilor postale continand cutii de carton este necesara folosirea benzilor adezive.

Greutatea volumetrica reflecta densitatea coletului, care este volumul de spatiu ocupat de un colet corelat cu greutatea efectiva a acestuia. Greutatea volumetrica se poate aplica tuturor serviciilor. Greutatea facturabila este cea utilizata pentru calcularea tarifului. Coletele care depasesc limitele maxime de greutate si dimensiune nu sunt acceptate pentru transport. Modul de masurare a volumului unui colet: calculati dimensiunea volumetrica a coletului in centimetri, prin inmultirea inaltimii, cu lungimea si cu latimea. Rotunjiti fiecare valoare la cea mai apropiata valoare intreaga exprimata în centimetri. Totalul rezultat reprezinta volumul coletului dvs.